fbpx

Lun salat med saktevoksende kylling, ovnsbakte grønnsaker og sennepsvinaigrette

Sennepsvinaigrette i et glass med honnigskje som representerer oppskrift på lun salat med saktevoksende kylling, ovnsbakte grønnsaker og sennepsvinaigrette

Ingredienser

Til kyllingen:

  • 2 kyllinglår eller 1 stort kyllingbryst fra saktevoksende kylling
  • Salt og pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss olivenolje
  • 1 fedd hvitløk (finhakket)
  • Litt sitronsaft eller revet sitronskall

 

Ovnsbakte grønnsaker:

  • 1/2 søtpotet, i terninger
  • 1/2 rød paprika, i biter
  • 1 liten rødløk, i båter
  • 1 liten squash, i skiver
  • Litt olivenolje, salt og pepper

 

Salatbase:

  • En neve spinat eller ruccola
  • En neve kokt quinoa, couscous eller byggryn (valgfritt)

 

Sennepsvinaigrette:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss eplecidereddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts honning
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Stek kyllingen:

  • Gni kyllingen inn med olje, paprikapulver, hvitløk, salt og pepper.
  • Stek i ovn på 180°C i ca. 25–30 min (eller til gjennomstekt på 75°C).
  • Avkjøl litt og skjær i skiver.

 

Ovnsbak grønnsakene:

  • Bland grønnsakene med litt olje, salt og pepper.
  • Stek på et brett i ovnen sammen med kyllingen i ca. 20–25 minutter, til de er møre og lett karamelliserte.

 

Lag vinaigretten:

Visp sammen alle ingrediensene i en liten bolle eller rist i et glass med lokk.

 

Sett sammen salaten:

  • Legg salat og quinoa i bunnen av en bolle.
  • Topp med ovnsbakte grønnsaker, skivet kylling og hell over vinaigretten.

 

Topp det hele:

Dryss gjerne over litt fetaost, ristede gresskarkjerner eller hakkede urter som persille eller koriander.