fbpx

Kyllingfilet i kremet sitronsaus

Kyllingfilet i kremet sitronsaus

Ingredienser

Til kyllingen:

  • 4 stk kyllingfilet fra Ytterøy
  • Salt og pepper
  • 1 ss smør eller olje til steking

 

Til saus:

  • 2 dl matfløte
  • 1 dl kyllingkraft eller buljong
  • 1 sitron (saft og revet skall)
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts honning

 

Frisk persille til pynt.

Slik gjør du:

Stek kyllingen:

  • Krydre kyllingfiletene med salt og pepper.
  • Stek dem i smør eller olje på middels varme til de er gjennomstekte (ca. 4-5 minutter på hver side). Legg dem til side.

 

Sausen:

  • I samme panne, fres hvitløk lett i et par sekunder.
  • Tilsett matfløte, kyllingkraft, sitronsaft og revet sitronskall.
  • Rør inn honning, og smak til med salt og pepper.
  • La sausen småkoke i 3-4 minutter til den tykner litt

 

Legg kyllingen tilbake

Legg de stekte kyllingfiletene tilbake i pannen, og la dem trekke i sausen i et par minutter.
Server kyllingen med sausen over, sammen med ris, pasta eller potetmos og grønnsaker. Pynt med hakket persille.

Nam! 🍴

Flere oppskrifter: