fbpx

Jordskokksuppe med crispy kylling og jordskokkchips

Ingredienser

Du trenger til 4 pers:

Crispy kylling:
200 g Kyllingsalatkjøtt naturell, Ytterøy
1 ss nøytal olje
1 ss smør
1/2 ss paprikakrydder
1 klype salt
1 klype pepper

Jordskokksuppe:
500 g jordskokk
1 stk løk
1 fedd hvitløk
2 ss smør
6 dl helmelk
2 dl matfløte
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
1⁄2 stk sitron, saften av

Forslag til topping:
Jordskokkchips
Persilleolje
Bladpersille

Slik gjør du:

1. Krydre kyllingkjøttet med salt, pepper og paprikakrydder. Varm smør og olje i en stekepanne, tilsett salatkjøttet og stek til det er crispy, sett til side.

2. Så lager du suppen; Vask og rens jordskokk og del i terninger, finhakk løk og hvitløk. Smelt smør i en kjele og tilsett løk, hvitløk og jordskokk. Fres mens du rører i gryten.

3. Så tilsetter du melk og gir suppen ett oppkok. La det småputre under lokk i ca. 15-20 minutter til jordskokken er mør. Rør underveis.

3. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Hell tilbake i gryten, tilsett fløte og eventuellt mer melk hvis den er for tykk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

4. Topp suppen med jordskokkchips, persilleolje og frisk bladpersille.