fbpx

Fritert kyllingfilet med honning, smør og soya

Fritert kyllingfilet glasert med honning, smør og soyasaus, servert på et minimalistisk trebrett

Ingredienser

Til kyllingen:

  • 600-700g kyllingfilet
  • 2,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl maisstivelse
  • Litt salt
  • 2 spiseskjeer hvitløkspulver
  • 2,5 dl kaldt vann

Til saus:

  • 2,5 dl smør
  • 2 spiseskjeer honning
  • 2 spiseskjeer soya saus

Slik gjør du:

Kyllingen:

  • Skjær kyllingfiletene i biter og bland dem godt inn med de tørre ingrediensene.
  • Hell over kaldt vann litt av gangen, og rør til hver bit er dekket av en tykk, jevn røre. Prøv deg frem – røren skal være akkurat tykk nok til å klamre seg til kjøttet uten å renne av.
  • Varm opp frityrolje i en kjele til 175–190 grader (bruk gjerne et steketermometer for å holde kontroll på temperaturen).
  • Stek kyllingbitene til de er gyllenbrune og sprø.
  • Legg bitene på en rist med tørkepapir under, så overflødig olje renner av. Resultatet? Perfekt knasende kylling som smelter i munnen!

 

Sausen:

  • Bland alle ingrediensene til sausen i en stekepanne og varm opp på middels varme i ca. 3 minutter.
  • Legg kyllingbitene i sausen og vend dem godt til de er dekket av et skinnende, smakfullt lag.

 

Servering:

  • Topp kyllingen med litt sesamfrø for litt ekstra crunch og server med fluffy ris og friske grønnsaker.

 

Bon appétit! 🍴

 

P.S.: Husk, varm frityrolje er brannfarlig. Aldri prøv å kjøle den ned med vann – det kan føre til farlige situasjoner. Vær forsiktig, og nyt matlagingen!

 

Flere oppskrifter: