Kyllingen:
- Skjær kyllingfiletene i biter og bland dem godt inn med de tørre ingrediensene.
- Hell over kaldt vann litt av gangen, og rør til hver bit er dekket av en tykk, jevn røre. Prøv deg frem – røren skal være akkurat tykk nok til å klamre seg til kjøttet uten å renne av.
- Varm opp frityrolje i en kjele til 175–190 grader (bruk gjerne et steketermometer for å holde kontroll på temperaturen).
- Stek kyllingbitene til de er gyllenbrune og sprø.
- Legg bitene på en rist med tørkepapir under, så overflødig olje renner av. Resultatet? Perfekt knasende kylling som smelter i munnen!
Sausen:
- Bland alle ingrediensene til sausen i en stekepanne og varm opp på middels varme i ca. 3 minutter.
- Legg kyllingbitene i sausen og vend dem godt til de er dekket av et skinnende, smakfullt lag.
Servering:
- Topp kyllingen med litt sesamfrø for litt ekstra crunch og server med fluffy ris og friske grønnsaker.
Bon appétit! 🍴
P.S.: Husk, varm frityrolje er brannfarlig. Aldri prøv å kjøle den ned med vann – det kan føre til farlige situasjoner. Vær forsiktig, og nyt matlagingen!