fbpx

Cobbsalat med kylling, bacon og avokado

Ingredienser

1 stk salatmiks
500 g kyllinglår
1 pk skivet bacon
2 stk fersk avokado
4 stk egg
50 gr rødløk
250 g cherrytomater
40 g parmesan eller gulost
20 g gressløk, frisk

Dressing
1 ½ dl lettrømme
1 fedd hvitløk
salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Krydre kyllingen med salt og pepper, og brun den godt på skinnsiden i en varm stekepanne med litt olje. Stek til skinnet er gyllent og sprøtt.
  2. Legg baconskivene og kyllingen (med skinnsiden opp) på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen til baconet er sprøtt og kyllingen er gjennomstekt, omtrent 15 minutter. Vend gjerne baconet underveis for jevn sprøhet. La kylling og bacon hvile litt før du skjærer dem i mindre biter.
  3. Kok eggene slik at de får en bløt kjerne, ca. 6-8 minutter.
  4. Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak til med sitron, salt og pepper.
  5. Del tomatene i to, skjær avokadoen i skiver, og hakk løken. Del eggene i båter, og finhakk gressløken.
  6. Anrett ved å legge salatbladene på et stort fat eller på tallerkener, og topp med kylling, bacon, tomater, avokado og egg. Strø over revet parmesan, drypp dressing og avslutt med et dryss gressløk.
  7. Server og nyt!

Flere oppskrifter: