Oppskrifter

Vietnamesisk kylling i karri

Vietnamesisk kylling i karri

Ingredienser:

Antall porsjoner: 4

6 stk
kyllingfilet
2 ts
karri , bland gjerne mild og sterk
1 ts
sukker
1 ts
salt
1 stk
lime, skallet og saften
2 stk
løk
2 ts
karri
1 stk
laurbærblad
0,5 ts
gurkemeie
1,5 boks
kokosmelk
1 dl
kaffefløte
1 ss
soyasaus
1 boks
hermetisk ananas i ringer (liten boks)
150 g
aspargesbønner
1 stk
pakke risnudler

Det er alltid spennende å møte andre lands matkulturer, i sær når det er så velsmakende som denne vietnamesiske kyllingen med kokos- og karrisaus.

Slik gjør du:

1.

Del kyllingfiletene i mindre biter. Dryss karri, sukker, salt, limeskall og limesaft over kyllingbitene og bland godt. Dekk til og la dem marinere så lenge du har tid, gjerne over natten. Vær forsiktig med salt hvis kjøttet skal ligge lenge i marinaden, salt heller ved steking.

2.

Stek kyllingbitene, kok ut pannen med litt vann, og ha dem i sausen.

3.

Stek løk og karri i olje til løken er myk. Tilsett laurbærblad, gurkemeie, kokosmelk, fløte og soyasaus og la det koke noen minutter til sausen tykner litt.

 

4.

Ha i kyllingbiter, ananas i biter og aspargesbønner og kok noen minutter. Bland inn kokte risnudler til slutt. Pynt med korianderblader.

Kilde:
Middels
20-40 min