Oppskrifter

Mexepai

Mexepai

Ingredienser:

Antall porsjoner: 6

125 g
smør
200 g
hvetemel
2 ss
vann
4 stk
skiver bacon
800 g
kyllingkjøttdeig
1 stk
hakket løk
0,5 stk
rød paprika
0,5 stk
grønn paprika
0,5 boks
hermetiske maiskorn
1 stk
pose tacokrydder + vann som angitt på posen
1 stk
glass tacosaus
1 stk
egg til pensling
0,5 stk
pose tortillachips

Lag en stor mexepai pyntet med tortillachips og server med salat, salsa og rømme.

Slik gjør du:

1.

Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.

2.

Ta av 1/3 av deigen for å lage lokk til paien. Kjevle ut resten av deigen og dekk formen. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 10-15 minutter til den er litt gyllen.

3.

Skjær bacon i passe store biter og brun det i en stekepanne. Ta ut baconet og stek kjøttet (stek i et par omganger). Tilsett hakket løk, paprika, mais, tacokrydder, vann og tacosaus og kok opp. Ha kjøttfyllet i paiskallet.

4.

Kjevle ut resten av paideigen til lokk og legg over kjøttfyllet. Trykk deigen godt inntil kantene og renskjær deigen. Trykk ut små hjerter av deigrestene og lim dem på til pynt med sammenvispet egg. Lag et hull i deigen, slik at dampen slipper ut. Pensle resten av lokket med egg.

5.

Stek paien i stekeovnen ved 200 °C i ca. 1/2 time. Pynt med tortillachips.

Kilde:
Vanskelig
over 60 min