Oppskrifter

Kyllingkebab med raita

Kyllingkebab med raita

Ingredienser:

Antall porsjoner: 4

400 g
kyllingkjøttdeig
1 stk
løk
1 ts
salt
0,5 ts
garam masala
1 ss
frisk koriander
2 båt
hvitløk
4 ss
hakket frisk ingefær
4 stk
grønn chili
0,5 ts
gurkemeie
1 ss
kokosmasse
8 stk
grillspyd
1 ss
rapsolje til steking
1,75 dl
yoghurt naturell
4 stk
revet agurk (godt avrent)
4 ss
hakket frisk mynte
0,5 ts
salt
1 ts
sukker
0,5 ts
pepper

Server nydelig krydret kebab av kyllingkjøttdeig med raita og nanbrød.

Slik gjør du:

1.

Ha løk i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær og chilipepper og kjør det til det blir en finhakket krydderblanding.

2.

Elt krydderblandingen sammen med garam masala, gurkemeie og kokos inn i kjøttdeigen. Sett eventuelt kjølig en ½ times tid.

3.

Lag små boller (eggstørrelse) og tre én og én på et spyd. Form den deretter til en avlang pølse på spydet. Stekes i panne med olje eller over grillen.

4.

Bland sammen yoghurt, agurk, mynte, salt, sukker og pepper til raita i en bolle.

Kilde:
Middels
20-40 min