Oppskrifter

Kyllingfilet med smak av jul

Kyllingfilet med smak av jul

Ingredienser:

Antall porsjoner: 6

6 stk
kyllingfilet
1 ts
salt
1 ss
hel pepper
l
KREMET SOLBÆRSAUS
1 1/2 dl
vann
1 stk
hønsebuljongterning
3 dl
creme fraiche original 35 %
1 dl
kremfløte
1 dl
solbærsirup
2 ss
soyasaus
6 stk
knuste einebær
1 ss
frisk timian, evt 1 ts tørket
1/2 ss
nykvernet pepper
l
KARAMELLISERT RØDLØK
1 stk
rødløk
1 dl
rødvin
1 stk
hel kanel
2 ss
sukker
l
DUCHESSEPOTETER
500 g
kokt sellerirot
1 kg
kokt potet
2 stk
eggeplomme
1/4 ts
revet muskatnøtt

Kremet solbærsaus er en nydelig saus til kyllingfilet. Med karamellisert rødløk og deilige duchessepoteter blir denne retten en fristende middag i julen.

Slik gjør du:

1.

Rist hel pepper i en varm panne til de begynner å dufte. Sett til side og knus pepperen i en morter.

2.

Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.

3.

Visp sammen alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. La sausen småkoke til den tykner. Smak eventuelt sausen til med mer krydder.

4.

Ha alle ingrediensene til karamellisert rødløk i en panne og kok på middels varme til rødvinen er kokt helt inn.

5.

Kok sellerirot og poteter til de er helt møre, hell av vannet og la dem dampe seg tørre. Mos dem deretter fint, og bland inn eggeplommer. Smak til med salt og pepper.

6.

Fyll massen i en sprøytepose og sprøyt ut fine potetroser på en bakepapirkledd stekeplate. Stek duchesspotetene øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter, eller til de er gylne.

7.

Server kyllingfilet for eksempel på en seng av spinat, rosenkål, aspargesbønner, stekt sopp, bacon i biter og duchessepoteter. Pynt med rødvinskaramellisert rødløk og kryddergrønt.

Kilde:
Middels
40-60 min