Oppskrifter

Kyllingfilet med gratinerte rotfrukter

Kyllingfilet med gratinerte rotfrukter

Ingredienser:

Antall porsjoner: 4

4 stk
kyllingfilet
2 ss
flytende margarin
3 stk
gulrot
2 stk
persillerot
2 stk
skive knollselleri (sellerirot)
100 g
revet parmesan
1 ts
tørket oregano
1 ss
olivenolje
1 ts
salt
0,5 ts
pepper

Søte rotfrukter, sprøtt ostedekke og saftig kylling er en topp kombinasjon! Som en variasjon kan poteter også bakes sammen med rotgrønnsakene.

Slik gjør du:

1.

Skrell rotgrønnsakene og skjær dem i grove strimler. Ha olje i en ildfast form og legg over grønnsakene. Dryss over parmesan, oregano, salt og pepper. Bland alt godt. Sett formen midt i ovnen på 225 °C og stek i 20-25 minutter.

2.

Brun kyllingfiletene i 2 minutter på hver side. Ha på salt og pepper.

3.

Legg kyllingfiletene på toppen rotgrønnsakene i ovnen de siste 10 minuttene av steketiden.

Server med brød.

Kilde:
Enkel
20-40 min