Oppskrifter

Kyllingfilet med eksotisk mangosaus

Kyllingfilet med eksotisk mangosaus

Ingredienser:

Antall porsjoner: 2

2 stk
kyllingfilet
3 ss
chilisaus
1 ts
dijonsennep
1 ts
vineddik
1 ts
worchestershiresaus
1 ss
olje
1 stk
moden mango
2 stk
pasjonsfrukt
3 ss
konjakk eller appelsinsaft
2 dl
hønsebuljong (utblandet)
1 dl
kremfløte
0,5 ts
sukker
0,25 ts
tabasco

Mango har en helt utsøkt smak, og kalles med rette fruktenes dronning. Denne eksotiske mangosausen laget med pasjonsfrukt, fløte og litt konjakk bør du bare prøve i en festlig anledning!

Slik gjør du:

1.

Bland sammen chilisaus, dijonsennep, vineddik, worchestershiresaus og olje til chilipensling.

2.

Skrell mangoen og del i småbiter. Del pasjonsfrukten og skrap ut fruktkjøttet. Ha alt i en kjele sammen med konjakk/appelsinjus. La det småkoke/trekke på svak varme til fruktkjøttet er mykt. Ha i buljong, kremfløte og tabasco og la det småkoke noen minutter til. Kjør sausen glatt i en hurtigmikser/stavmikser. Sil sausen og smak til med salt og kvernet pepper.

3.

Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Ha på pensling, legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter. Pensle på nytt.

Skjær filetene i pene skiver og server med lettkokte grønnsaker og saus, ris eller poteter. Pynt med litt salat.

Kilde:
Middels
20-40 min