Oppskrifter

Kyllingfilet med dill- og kaperssaus

Kyllingfilet med dill- og kaperssaus

Ingredienser:

Antall porsjoner: 4

400 g
kyllingfilet
2 dl
vann
1 stk
hønsebuljongterning
1 stk
brokkoli , delt i små buketter
2 ss
rapsolje
1 stk
finhakket sjalottløk
2 ss
sitronsaft
1 ss
kapers
2 dl
matyoghurt
0,25 ts
salt
1 ss
hakket frisk dill
120 g
naturris

Kyllingfilet med dill- og kaperssaus er en deilig hverdagsrett med masse smak! I stedet for å steke fileten i panne trekkes den i buljong.

Slik gjør du:

1.

Kok ris etter anvisning på pakken.

2.

Kok opp vann og buljongterning i en kjele og legg i kyllingfiletene. Senk varmen og la filetene trekke rett under kokepunktet i ca. 6 minutter. Legg i brokkolibuketter og kok i ytterligere 4 minutter.

3.

Varm olje i en stekepanne og fres hakket løk myk og blank. Sil den varme buljongen over løken og la det koke kraftig i ca. 2 minutter. Rør inn kapers og sitronsaft.

4.

Ta stekepannen av varmen. Rør inn yoghurt i sausen og smak til med salt og kvernet pepper. Hold sausen varm, men ikke la den koke – da vil den sprekke! Tilsett hakket dill rett før servering. 

Kilde:
Middels
20-40 min

Anbefalte produkter: