Oppskrifter

Kylling med krydret risfyll

Kylling med krydret risfyll

Ingredienser:

Antall porsjoner: 4

1 stk
hel kylling
1,25 dl
langkornet middagsris
2 båt
hvitløk
2 stk
finhakkede løk
4 ss
rosiner
4 ss
pinjekjerner eller grovhakkede hasselnøtter
1 stk
hel kanel
4 stk
hel nellik
1 ss
hakket frisk oregano , evt. litt tørket oregano
1 ss
hakket frisk timian , evt. litt tørket timian
2 ss
appelsinmarmelade
2,5 dl
appelsinjuice + stekesjy
2 dl
hvitvin
1,5 ss
maisstivelse (maizena)
0,5 dl
appelsinmarmelade

Fyll kyllingen med ris, rosiner og krydder som nellik og kanel. Pensle kyllingen med appelsinmarmelade for en gyllen farge og søtlig smak. Server med appelsinsaus.

En kylling vil holde til ca. 4 personer.

Slik gjør du:

1.

Kok ris som anvist på pakken.

2.

Fres hvitløk og løk med litt smør i pannen. Bland med ris, rosiner, pinjekjerner, kanel, nellik, oregano og timian. Fyll kyllingen med blandingen.

3.

Bind sammen kyllingbena og legg kyllingen i en ildfast form. Hell på 3/4 dl vann. Stek midt i ovnen ved 180 °C i 1 time.

4.

Pensle kyllingen med appelsinmarmelade. Stek videre i 10-15 minutter til kyllingen er gjennomstekt.

5.

Rør sammen appelsinjuice, stekesjy, hvitvin, maisstivelse og appelsinmarmelade og kok opp sausen.

Anrett kyllingen på serveringsfat med appelsinskiver. Server med appelsinsaus.

Kilde:
Middels
over 60 min