Oppskrifter

Krydrede kyllingspyd med paprika

Krydrede kyllingspyd med paprika

Ingredienser:

Antall porsjoner: 4

400 g
kylling lårbiff
1 stk
rød paprika , i terninger
3 ss
tempero baiano (Krydderblandingen vi skal lage)
3 ss
olje
4 stk
grillspyd
2 ts
grovkvernet pepper
2 ts
tørket oregano
2 ts
malt merian
2 ts
tørket persille
2 ts
spisskummenfrø
1 ts
revet muskatnøtt
2 stk
laurbærblad , i biter

Oversetter man «små grillspyd» til brasiliansk, blir det «espetinhos». Vi har krydret våre espetinhos med Tempero baiano, en krydderblanding fra delstaten Bahia.

Slik gjør du:

1.

Bland pepper, oregano, merian, persille, spiskummenfrø, muskattnøtt og laurbærblad sammen til en krydderblandingen (tempero baiano).

2.

Skjær kyllingkjøtt i terninger og legg i en bolle. Gni krydder og olje godt inn i kjøttet med hendene, slik at det er godt dekket med krydder. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at smaken får utvikle seg.

3.

Tre kylling- og paprikabiter annenhver gang på bløtlagte trespyd.

4.

Grill spydene på god varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter.

Server dem som de er med litt limesaft, eller sammen med en god salat.

Kilde:
Enkel
over 60 min