Oppskrifter

Jerk-kylling med ananas salsa

Jerk-kylling med ananas salsa

Ingredienser:

Antall porsjoner: 3

6 stk
kyllinglår naturell
1 stk
rød chili
2 stk
sjalottløk
1 ss
finhakket frisk ingefær
4 båt
hvitløk
4 stk
rød chili (små thai-chilier)
2 stk
rød chili til pynt
2 ss
hakket frisk mynte
1 dl
soyaolje
0,5 dl
soyasaus
2 ss
honning
2 ss
limesaft
1 ts
malt allehånde
0,5 ts
malt nellik
1 ts
salt
1 ts
pepper
0,5 ts
revet muskatnøtt
0,5 stk
frisk ananas
5 ss
hakket frisk koriander
1 ss
revet frisk ingefær
2 ss
appelsinsaft
2 ss
brunt sukker
0,5 ts
chilisaus
1 ts
hakket frisk koriander
1 stk
nektarin

Jerk er en krydderblanding med lange tradisjoner fra Jamaica. Jerkmarinaden lages alltid med saften av lime.

Slik gjør du:

1.

Legg trepinnene i bløt i en times tid.

2.

Del kyllinglårene over ved leddet og skjær ut bena. Bland sammen chili, sjalottløk, ingefær, hvitløk, mynte, soyaolje, soyasaus, honning, lime, allehånde, nellik, salt, pepper og muskatnøtt til en marinadeog legg i kyllingkjøttet. Mariner fra 15 minutter og opp til 8 timer, alt etter hvor god tid du har.

3.

Hakk ananas og nektarin i små biter og ha den over i en bolle. Tilsett dkoriander, ingefær, appelsinsaft, brunt sukker, chilisaus og koriander. Dekk til bollen og sett den kaldt.

4.

Rull sammen hver kjøttbit og fest med to små trepinner. Brun kjøttet raskt i en varm stekepanne og stek videre i ovnen ved 220 °C i 15 minutter.

Server jerk-kyllingen med ananas-salsa og couscous krydret med finhakkede mynteblader.

Kilde:
Vanskelig
40-60 min