Oppskrifter

Hel kylling med selleristuffing og fruktris

Hel kylling med selleristuffing og fruktris

Ingredienser:

Antall porsjoner: 4

1 stk
hel kylling
250 g
stilkselleri (stangselleri) finhakket i terninger
1 ss
smør
1 stk
finhakket løk
2 stk
skive bacon i biter
1 båt
presset hvitløk
2 ss
frisk timian finhakket
3 ss
frisk kruspersille eller 1,5 ts tørket
3 ss
strøkavring
1 ss
worchestershiresaus
1 stk
egg
2 ss
sitronsaft
2 ss
brunt sukker
1 ss
honning
1 båt
presset hvitløk
0,5 dl
soyasaus
2 dl
grønne erter
0,5 stk
grønn lollo salat (tilsvarende et halvt salathode) el. frisk spinat
1 dl
hønsebuljong (utblandet)
1,5 dl
melk
3 ss
frisk koriander eller andre friske urter, f.eks. basilikum
3,5 ss
crème fraîche orginal, 35 %
2 ss
smør
3 dl
langkornet middagsris
1 stk
finhakket løk
1 ss
smør
3 stk
eple i terninger
1 dl
rosiner

Helstekt kylling er som skapt for søndager. Ekstra godt blir det hvis du stuffer kyllingen.

Slik gjør du:

1.

Kok selleriterninger noen minutter til de er møre. Stek løk og bacon i smør. Bland inn selleri, hvitløk og urter. Trekk pannen til side og tilsett strøkavring, worcestershiresaus og egg. Smak til med salt og pepper.

2.

Fyll kyllingen med stuffingen og bind sammen bena med hyssing.

3.

Bland sammen sitronsaft, brunt sukker, honning, presset hvitløk og soyasaus og pensle kyllingen. Stek den midt i stekeovnen ved 180 °C i 1 1/4-1 1/2 time. Pensle gjerne mer under steking. La kyllingen hvile i 10 minutter før den skjæres opp.

4.

Kok ris etter anvisning på pakken. Fres løk i litt smør til den er blank. Tilsett epleterninger og la dem bli så vidt møre. Ha i rosiner og bland inn risen. Smak til med salt og pepper.

5.

Ha erter og spinat (grønn salat) i en kjele sammen med litt smør og fres det noen sekunder. Hell over buljong og melk og la det koke opp. Hell sausen over i en hurtigmikser sammen med hakkede urter og kjør til en glatt saus. Ha i crème fraîche. Hell sausen tilbake i kjelen og smak til med salt og pepper. Pisk gjerne inn litt kaldt smør for å få sausen blank.

Kilde:
Middels
over 60 min