Oppskrifter

Brasiliansk bønnegryte

Brasiliansk bønnegryte

Ingredienser:

Antall porsjoner: 8

700 g
tørkede svarte bønner
1 stk
fersk eller lettsaltet svineknoke
450 g
bacon
3 stk
laurbærblad
1 dl
olje
2 stk
finhakket løk
5 båt
finhakket hvitløk
2 stk
stilk finhakket selleri
1 stk
finhakket grønn paprika
2 boks
grovhakkede hermetiske tomater
1,5 ts
malt spisskummen
0,5 ts
malt muskat
1 ts
kajennepepper
450 g
kylling lårfilet
450 g
chorizopølse (rå)
1 dl
hakket bladpersille
1 ts
salt
0,5 ts
pepper

Feijoada regnes av mange som nasjonalretten i Brasil, der den opprinnelig ble laget av slavene. De brukte det de fikk, som hale og øre av grisen, men vi holder oss til mer fristende stykker kjøtt som svineknoke, bacon og kyllinglår.

 

Slik gjør du:

1.

Legg tørkede bønner i rikelig med vann natten over.

2.

Hell av bløtleggingsvannet på bønnene og ha dem over i en kjele. Tilsett vann til det står en cm over bønnene. Kok opp og legg i svineknoke, sideflesk, bacon og laurbærblad. Sett på lokk og la det småkoke til kjøttet løsner fra knoken, ca. 2 timer. Hell på mer vann om nødvendig.

3.

Ta ut kjøttet og legg det til side.

4.

Varm en stekepanne og tilsett oljen. Fres løk, hvitløk, selleri og paprika til det er mykt og blankt. Tilsett spisskummen, muskat og kajennepepper og fres et minutt. Hell 2-3 dl av de kokte bønnene over i løkblandingen, og mos det med en sleiv. Denne blandingen vil jevne gryta.

5.

Bland løkblandingen inn i bønnene sammen med hermetiske tomater, og kok opp. Skjær opp det kokte kjøttet og ha det i gryta sammen med kyllingkjøtt, chorizo og persille. La det hele koke i ti minutter og smak til med salt og kvernet pepper.

Kilde:
Middels
over 60 min