fbpx

Bakt potet med strimlet kyllingskinke

Bakt potet på tallerken med strimlet kyllingskinke

Ingredienser

4 store bakepoteter
Olje + salt til pensling
2 dl rømme eller crème fraîche
2 ss smør
200 g strimlet kyllingskinke fra Ytterøy
1–2 dl revet ost
1/2 rødløk, finhakket
1/2 boks mais (kan sløyfes, men det gir crunch)
Frisk gressløk eller vårløk, til topping

Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

  • Forvarm ovnen til 200 °C (over- og undervarme).

  • Vask og tørk potetene. Prikk dem med en gaffel, pensle med litt olje og dryss over salt.

  • Bak potetene i ovnen i ca. 60–75 minutter, til de er myke hele veien gjennom.

  • Lag fyllet: Stek evt. strimlet kyllingskinke raskt i panna for ekstra varme og smak (kan også brukes kald).

  • Når potetene er ferdige, skjær et kryss i toppen og klem dem forsiktig åpne.

  • Ha i litt smør, deretter rømme eller crème fraîche, skinke, mais og ost.

  • Topp med rødløk, gressløk/vårløk, et dryss salt og pepper – og kanskje en dæsj hot sauce om du liker et kick.

  • Strø gjerne over litt sprøstekt løk for litt ekstra smak og crunch.

 

Et god råd: De beste bakte potetene skal du ikke legge i folie! Når du pakker en potet i folie, låser du inne fuktigheten. I stedet for å få den deilige, sprø skorpen du får av å bake den åpen, blir poteten dampkokt med slapp og fuktig skinn. Mange tror folie gjør den ferdig fortere, men isteden isolerer du varmen, som gjør at den trenger lengre tid på å trenge inn i midten. Folie skal kun brukes dersom du griller poteter og vil unngå direkte varme, eller når du trenger å holde poteten varm etterpå. Styr unna folie og du får perfekte bakte poteter!