Oppskrifter

Afrikansk kylling Yassa

Afrikansk kylling Yassa

Ingredienser:

Antall porsjoner: 3

1 stk
kylling (evt. kyllinglår, se tips)
2 stk
løk
4 stk
hvitløk
1 dl
peanøttolje evt. soyaolje
8 ss
sitronsaft
8 ss
hvitvinseddik
2 stk
laurbærblad
2 ss
dijonsennep
3 ss
soyasaus
1 stk
finhakket grønn chili , evt. rød chili
1 ts
kajennepepper
2 ts
paprikapulver
2,5 dl
hønsebuljong (utblandet)
4 stk
gulrot
50 g
snittbønner evt. aspargesbønner
200 g
couscous
1 boks
hermetiske kikerter
2 ss
rosiner

På alle verdens matbord finner vi kylling og kyllingretter. Kylling er tillatt i alle kulturer og religioner. Her er en oppskrift fra Afrika.

Slik gjør du:

1.

Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Finhakk løk og hvitløk. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, unntatt buljong. Legg kyllingstykker og løk i marinaden. Marinér i minst 1 time, eller gjerne over natten.

2.

Ta opp kyllingstykkene, tørk lett av dem og legg dem i en smurt, ildfast form. Dryss eventuelt litt ekstra paprikapulver over kyllingstykkene. Sett formen midt i ovnen ved 200°C og stek i ca 30 minutter eller til kyllingstykkene er gjennomstekt.

3.

Ha løk, marinade og buljong i en kjele og la det putre på svak varme mens kyllingstykkene steker. Smak til med litt sukker og eventuelt mer krydder.

4.

Del opp grønnsakene i passe store biter og legg dem i sausen de siste minuttene av koketiden. Tilbered couscous som anvist på pakken. Vend inn 1/2-1 boks hermetiske kikerter og en liten neve rosiner.

Anrett couscousen på et stort fat og lag en liten grop i midten. Legg på kyllingstykker, løksaus og grønnsaker. Server gjerne brød ved siden av.

Kilde:
Middels
40-60 min