Rene råvarer – ren nytelse

Ytterøy er en øy innerst i Trondheimsfjorden, en halvtimes fergetur fra Levanger sentrum. Den fruktbare naturen har lagt til rette for at ytterøyningene gjennom alle tider har livnært seg av jordbruk og fiske. Øya er ellers et yndet utfartssted for turister og hyttefolk.

Her startet Ola og Mildrid Norum med kyllingproduksjon i 1960-årene, som noen av de første i landet med slik gårdsvirksomhet. Med fokus på rene råvarer og god dyrevelferd har Ytterøykylling siden styrket sin stilling som kvalitetsleverandør. I dag finner du våre kyllingprodukter i delikatessedisker over hele landet.

Kvalitet og kontroll

Dyrevelferd

Ytterøykylling fokuserer på god dyrevelferd.
De 22 gårdene som leverer til oss er underlagt et strengt dyrevelferdsprogram, og blir jevnlig kontrollert av vår dyrevelferdsansvarlig. Alle som håndterer levende dyr hos oss har vært igjennom et kursprogram og avlagt eksamen hos Animalia. Mattilsynet er også til stede med tilsynsveterinær på alle slaktedager, og kontrollerer at alt går riktig for seg.

Halvparten av all kylling som blir slaktet hos oss kommer fra Ytterøy, og har mindre enn et kvarters reiseveg fra fjøs til slakteri. Den andre halvparten kommer fra fastlands-Innherred, også det i et nærområde som gir kort transportveg. Dette bidrar ytterligere til god dyrevelferd.

Leve tett på naturen

Ytterøy – beste stedet vi vet om

Ytterøy har mattradisjoner mange tusen år tilbake i tid. Frodig, grønn og rik på naturressurser. Under her kan du se film fra Ytterøy og hvordan det er i dag. Øya er et populært turistmål i Trøndelag.