Vi er levende opptatt av dyrevelferd

Ytterøykylling har fokus på god dyrevelferd. Vi bryr oss om kyllingene våre, og jobber for at de til enhver tid skal leve i trygge og gode omgivelser. Vi følger dyrevelferdsloven nøye, og det er ekstremt viktig for oss at kyllingene holdes i miljøer som gir god velferd ut ifra kyllingenes artstypiske behov. Kyllingene har nok plass til god bevegelse, hvile og annen naturlig atferd, og de har tilgang på vann og næring av god kvalitet. Trivsel og dyrehelse er viktig for alle som jobber med Ytterøykylling.

Vi samarbeider tett med våre 21 lokale bønder. Alle bøndene er underlagt et strengt dyrevelferdsprogram, og blir jevnlig kontrollert av vår dyrevelferdsansvarlig.  Alle som håndterer levende dyr hos oss har vært igjennom et kursprogram og avlagt eksamen hos Animalia. Mattilsynet er også til stede med tilsynsveterinær på alle slaktedager, for å kontrollerer at alt går riktig for seg. 

Halvparten av all kylling som blir slaktet hos oss kommer fra Ytterøy, og har mindre enn et kvarters reisevei fra fjøs til slakteri. Den andre halvparten kommer fra fastlands-Innherred, også det i et nærområde som gir kort transportvei. Dette bidrar ytterligere til god dyrevelferd. God smak og kvalitet på produktene får vi fra dyr som lever godt.

 

Øya som gir gode forhold til alle

En halvtimes fergetur unna Levanger finner du nydelige Ytterøy, som ikke uten grunn har fått kallenavnet «Trondheimsfjordens perle». Til daglig bor det 550 faste innbyggere på øya, men om sommeren stiger innbyggertallet merkbart! Mange drar til Ytterøy for fine sykkelturer i frodige omgivelser, eller for å nyte solnedganger i fjæra. Ytterøy har et fantastisk kulturlandskap, og er et populært utfartssted for turister og hyttefolk.

Hele livet på samme sted

På Ytterøy lever kyllingene et trygt og godt liv i fine og frodige omgivelser. Dette gjør de ekstra saftige og gode på smak. Kyllingene får gå noen dager ekstra i fjøs. Den korte reiseveien til slakteri gir minst mulig stress for dyra. Med fokus på rene råvarer og god dyrevelferd har Ytterøykylling siden starten i 2009 styrket sin stilling som kvalitetsleverandør.

Trivsel for folk og dyr

Den fruktbare naturen på Ytterøya har lagt til rette for at lokalbefolkningen gjennom alle tider har kunnet livnært seg av jordbruk og fiske. Ytterøykylling bidrar til at disse tradisjonene fremdeles står, og er viktig for lokalbefolkningen. Da Ytterøykylling startet opp på øya i 2009 gikk Ytterøy fra å være preget av fraflytting til at det måtte bygges flere hus fordi innbyggertallet økte.