Smak på nyheten Øykylling

Vi er svært stolte av å endelig kunne presentere vår store produktnyhet i 2018. Øykylling er ekstra saftig og smaksrik og har som alle våre kyllinger vokst opp i stressfri omgivelser på Ytterøy.

Vi har utviklet den nye kyllingen etter inspirasjon fra Europa, der de en god stund har hatt en «kraftigere» kylling på middagsbordet. Øykylling er av rasen Ranger Classic. Det er en saktevoksende rase som bruker nesten 50 dager på å nå slaktevekt.

Som alltid er vi på Ytterøy svært opptatt av dyrevelferd. Øykyllingen har god plass i lyst fjøs, med muligheter for lek og klatring. Når de har fått de ekstra dagene på å nå slaktevekt ligger slakteriet rett over tunet. Reiseveien til slakting er minimal og kyllingen blir ikke utsatt for unødig stress.

Kjøttet hos kylling som har vokst sakte og fått utfolde seg, har en mer definert struktur og blir ekstra saftig og bedre på smak enn raskere voksende kyllingen. Om du vil høre mer om Øykylling er du velkommen til å ta kontakt!

« Tilbake til aktuelt