Anbefales for helsas skyld

Pressemelding:

Lite salt, rene råvarer og anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund. Ytterøykylling skyter blink i matdebatten med sine nye produkter.

Ingen av de viktigste matallergenene er å finne i Ytterøykyllings produkter. Heller ikke i de nye farseproduktene som lages ved bedriftens foredlingsanlegg på Mule i Levanger. Det har ført til en godkjennelse fra Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF), og forbundet har gått ut med en anbefaling for sine medlemmer på kjøttboller og karbonader fra produsenten.

– Det er klart at dette er en fjær i hatten for oss. I utviklingen av nye produkter er det tre ting vi satser på; Tilgjengelighet, renhet og sunnhet. Vi har truffet blink med våre nye produkter, og er svært glade for at NAAF anbefaler produktene, sier daglig leder Lasse Kjønstad i Ytterøykylling AS.

All kylling fra Ytterøykylling AS halalslaktes. I tillegg har bedriften en streng policy på at ingen av de viktigste matallergenene skal tilsettes produktene, eller bringes inn i produksjonslokalene. Det vil si at ingen produkter fra Ytterøy har hverken melk, gluten, soya, nøtter, eller andre av de viktigste matallergenene i seg.

– Vi har fokus i produktutviklingen på å ikke bruke unødvendige tilsetningsstoffer. Vi bruker kun naturlige krydder, og vi har en svært høy kyllingprosent i alt vi lager, forteller Kjønstad.

Både helseminister og matbransje har stort fokus på å redusere mengden salt i matvarer. Hos Ytterøy har man vært i forkant med dette, forteller salgssjef Robert Sivertsen.

– Det er 40 prosent mindre salt i våre karbonader og kjøttboller enn det som tradisjonelt finnes i slike produkter. Sammen med anbefalingen fra Norges Astma- og Allergiforbund gir dette en trygghet for våre kunder at de får et sunt og trygt produkt, mener Sivertsen.

Ytterøykylling AS ble stiftet i 2009, og omsatte i 2013 for 129 millioner kroner. Årets omsetning vil bli langt høyere.

– Vi startet et foredlingsanlegg i februar som gir oss god drahjelp. Derfra vil det komme en masse nye produkter i år. Kjøttbollene og karbonadene er, sammen med grillede stykningsdeler og salatkjøtt, de første produktene derfra. Men det kommer mye annet spennende i løpet av året, sier Sivertsen.

De kommende produktene er selvsagt også med redusert saltinnhold og uten allergenene på matallergenlista fra Norges Astma- og Allergiforbund.

« Tilbake til aktuelt